top of page

Wie zijn we ?

We beoefenen Zen meditatie volgens de Koreaanse traditie. Onze school is gesticht door Zen Meester Seung Sahn, één van de grondleggers van het Zen boeddhisme in het Westen. We zijn aanwezig in een twintigtal landen verspreid over de hele wereld.
 

Wikipedia : Kwan Um School of Zen

 

Waarom Zen beoefenen?

 

Zentraining helpt ons in ons leven. Zelfontplooiing vraagt om vitaliteit, sereniteit en een duidelijk levensproject.  Al die aspecten horen samen.  We maken dan ook gebruik van een totaalpakket van praktische methodes die samen leiden tot meer harmonie in je leven. Regelmatige privé interviews geven je de kans om op je eigen ritme een training te volgen op jouw maat.

Zen meditatie is een tak van het boeddhisme.

Het volgt dus het voorbeeld van Boeddha, die na een intensieve training een doorbraak bereikte: de verlichting. Bij een regelmatige beoefening kom je automatisch dichter bij deze  bijzondere ervaring.

LogoUBB2022_edited_edited.png

Kwan Um Zen School België is lid van de Boeddhistische Unie van België.

Foto’s van onze activiteiten in België en andere Europese landen.

Onze training is dus zowel een fundamentele transformatie van de geest als een praktische methode die je helpt om je goed te voelen in het leven, je te wapenen tegen burn-out, stress en depressie en een antwoord te vinden op de grote levensvragen. 

 

Begin je met meditatie ?

 

Dan ben je bij ons welkom! We geven je graag een introductie tot de vorm, correcte houding, meditatie-technieken, filosofie enz. Smaakt dit naar meer, dan krijgt je regelmatig de kans om Zen leraars te ontmoeten.

bottom of page